• mailsales@xcmgcraneparts.com
  • phone+86 19852008965
  • Xuzhou Chufeng

    Вести

    Греењето и високата температура на маслото во хидрауличниот систем на деловите на крановите XCMG ќе доведат до нефлексибилно работење, неконтинуирано работење, слаба работа и намален работен притисок.Следува кратка анализа и дискусија за причините, опасностите и превентивните мерки на греењето на хидрауличниот систем.

    Причини за загревање со масло на додатоците за кран XCMG
    1.Поради релативно малиот волумен и недоволната површина за дисипација на топлина, не е инсталиран уред за ладење масло или иако има уред за ладење, капацитетот е премал.
    2. Системот за снабдување со масло на пумпата е фиксиран, а капацитетот на пумпата за масло се избира според влезната стапка.Кога работите, поголемиот дел од вишокот проток ќе се прелее од вентилот за прелевање под висок притисок и ќе генерира топлина.
    3. Колото за растоварање на системот е неисправно или колото за растоварање не е поставено, а пумпата за масло не може да се истовари кога ќе престане да работи.Целиот проток на пумпата се прелева под висок притисок, предизвикувајќи загуби од прелевање и загревање, што го загрева маслото.

    Hazards caused by heating of hydraulic system of XCMG crane accessories

    Додатоци за кран XCMG
    1. Прецизноста на додатоците за кран XCMG не е доволна, што резултира со слаб ефект на совпаѓање и голема загуба на механичко триење помеѓу релативните движења.
    2. Расчистувањето на фитинзите е премногу мало, или клиренсот е преголем по абењето, а внатрешното и надворешното истекување е големо, што резултира со голема загуба на волумен, како што е намалување на ефикасноста на волуменот на пумпата и брзо загревање.
    3. Работниот притисок на хидрауличниот систем е прилагоден да биде поголем од реалната потреба.Понекогаш притисокот треба да се зголеми за да работи затоа што заптивката е премногу цврста, или заптивката е оштетена или се зголемиле протекувањето.
    4. Високата температура на климата и работната средина предизвикува зголемување на температурата на маслото.
    5.Неправилниот избор на вискозност на маслото, високиот вискозитет, отпорот на висока вискозност, премалиот вискозитет ќе го зголемат истекувањето, што и двете ќе предизвикаат зголемување на температурата на маслото.


    Време на објавување: Мар-17-2022 година